©IHF/Kolektiff
©IHF/Kolektiff

Juniori ponovo drže sve u svojim rukama: Zečević izrešetao mrežu Egipta, sa Grčkom za četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 20:30

Sigurno slavlje ekipe Đorđa Teodorovića - 33:26

Poraz od Islanda u poslednjem kolu prvi faze takmičenja na Svetskom juniorskom prvenstvu u Nemačkoj i Grčkoj ne mora previše skupo da košta srpske rukometaše, koji su se brzo podigli i na ubedljiv način savladali Egipat na startu druge faze takmičenja, pa sada imaju sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za četvrtfinale - 33:26 (18:12).

O plasmanu mešu osam najboljih izabranici Đorđa Teodorovića boriće se sa Grčkom, koja je doživela dva poraza na startu takmičenja. S obzirom na to da je domaćin na startu takmičenja ubedljivo poražen upravo od Egipta (30:36), veruje se da Orlovi ne bi trebalo da imaju prevelikih problema u tom meču, ukoliko budu igrali na visokom nivou.

Izabrane vesti

Nezaustavljiv za odbranu Egipta bio je odlični prvotimac Partizana, Nikola Zečević, koji je postigao osam golova, dok su po jedan manje dali Miloš Kos i Mateja Dodić. Egipćani su praktično imali samo dvojicu raspoloženih igrača u svojim redovima. Moham Abdelhak je postigao 10, a Radi Ahmed sedam golova, dok su ostali uglavnom podbacili kada je u pitanju igra u napadu.

Teodorovićev sastav je meč u željeni tok odveo još u finišu prvog poluvremena, kada je golom Luke Rogana otišao na šest golova prednosti (18:12). Sve je bilo rešeno u 45. minutu, kada su Orlovi bili na maksimalnih plus devet (26:17). Svoj doprinos sigurnom slavlju Srbije dao je i Luka Krivokapić, koji je meč okončao sa 11 uspešnih intervencija.

Srbija i Grčka se sastaju u ponedeljak od 18.45, a ukoliko Island prethodno (16.30) savlada Egipat, Orlovima će biti dovoljan i bod za plasman u četvrtfinale.

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA JUNIORE:

GRUPA G, 2. KOLO:

Island - Grčka 29:28 (14:15)

Egipat - Srbija 26:33 (12:18)



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara